back

O nas

Prime Cut

Kim jesteśmy

Restauracja Prime Cut to nowatorski steak house łączący  w sobie nowojorską klasykę  z elementami kuchni europejskiej.

Koncept powstał z pasji do prostych, ale przyrządzanych z najlepszej jakości produktów dań, które są gwarancją dobrego smaku.

Nad całoscia czuwa szef kuchni Michał Maj, który znany jest z dbałości o każdy szczegół  i zdrowe podejście do kuchni.

Menu oparte jest  przede wszystkim na najwyższej klasy stekach oraz rybach przyrządzanych na  grillu opalanym drewnem, ale znajdziemy w nim również owoce morza, sezonowe warzywa oraz wypiekane na miejscu pieczywo i desery.

Prime Cut to nie tylko miejsce na lunch i kolację - dla  wielbicieli nocnego weekendowego życia przygotowane zostało specjalne "night menu", funkcjonujące w każdy piątek i sobotę do wczesnych godzin porannych.

Bogata karta wyselekcjonowanych win i koktajli zachwyci niejednego konesera, a elegancki lecz niezobowiązujący wystrój wzorowany na nowojorskich lokalach sprawi, że poczujemy  się jak na Manhattanie.

Najlepsze steki, świeże owoce morza i sezonowe warzywa przygotowywane są pod czujnym okiem Michała Maja - szefa kuchni, który znany jest z dbałości o każdy szczegół swoich dań i zdrowe podejście do kuchni.

Restauracja posiada też własną piekarnię, gdzie na miejscu wypiekane jest pieczywo a o słodką stronę menu dba wielokrotnie nagradzany cukiernik

W Prime Cut zjemy nie tylko lunch i kolację. Od piątku do niedzieli rano działa „nocna kuchnia”, która z pewnością zaspokoi kulinarne potrzeby warszawskich weekendowiczów

Bogata karta najlepszych win i wyśmienitych koktajli zachwyci niejednego konesera a elegancki wystrój nawiązujący do nowojorskich lokali na Manhattanie z pewnością znajdzie swoich wielbicieli.

Ekipa
Prime Cut

Ekipa
Prime Cut